ring brilj 0.08crt s

Strego Jewels

4208157

685,00
685,00
Goud bicolor

Strego Jewels

4207469

389,00
389,00
0,075 ct SI

Strego Jewels

4207551

719,00
719,00
Wg 0,11 crt br

Strego Jewels

4103891

875,00
875,00
Witgoud klap creolen

Strego Jewels

4105148

659,00
659,00
entourage bl saff

Strego Jewels

4103264

599,00
599,00

Diamant Kwaliteit – De 4 C’s

Wanneer je een gecertificeerde diamant wil kopen is het van cruciaal belang dat je de voornaamste kwaliteitscriteria begrijpt die de gespecialiseerde laboratoria gebruiken om de certificering van diamanten op te baseren.

De diamant certificatie omvat verschillende aspecten om de kwaliteit van een individuele diamant te bepalen en te omschrijven. De vier voornaamste eigenschappen die de kwaliteit van een diamant bepalen zijn het diamant gewicht in karaat, de kleur van de diamant, de zuiverheid of helderheid van de diamant en de slijpkwaliteit of slijpsel van de diamant. Naar deze 4 kwaliteitskenmerken van diamant worden ook verwezen door middel van de term “4 C’s van diamant“, hetgeen verwijst naar de beginletter C voor de Engelse termen voor deze vier eigenschappen: Carat, Colour, Clarity, Cut.

Naast deze 4 hoofdkenmerken zijn er nog een aantal andere eigenschappen die invloed hebben op de kwaliteit en prijs van een diamant en op het diamant certificaat vermeld worden, zoals bijvoorbeeld fluorescentie of de exacte afmetingen en hoeken van de steen. Al deze aspecten worden meer in detail toegelicht in de hiernaast vermelde artikels.

Diamant Gewicht in Karaat (Carat)

Karaat (carat) is de eenheid die gebruikt wordt om het gewicht van een diamant in uit te drukken. Aangezien grote diamanten minder vaak gevonden worden dan kleine diamanten neemt de prijs exponentieel toe met het gewicht van de diamant. Het is cruciaal te begrijpen wat een karaat precies is en welke impact het karaat gewicht van een diamant heeft het uitzicht van de steen.

Diamant Kleur (Colour of Color)

De kwaliteit van een diamant hangt zeer nauw samen met de manier waarop en de mate waarin de steen het invallend licht weerkaatst. Kleurloze diamanten zijn het meest gewenst daar zij het meeste licht weerkaatsen. Diamanten die niet helemaal wit zijn absorberen een deel van het invallend licht waardoor zij minder schitteren en glinsteren.

Zuiverheid of Helderheid (Clarity)

De meeste diamanten hebben in zekere mate interne onzuiverheden, ook insluitsels genoemd, die ontstaan tijdens het vormingsproces van de diamant. De waarneembaarheid, het aantal en de grootte van deze onzuiverheden bepalen de zogenaamde zuiverheid of helderheid (clarity) van de diamant. Diamanten met een hogere zuiverheid schitteren en glinsteren meer, en zijn daardoor meer gewenst en duurder.

Diamant Slijpsel of Slijpkwaliteit (Cut)

De slijpkwaliteit of het slijpsel (cut) van een diamant is waarschijnlijk de belangrijkste kwaliteitsfactor, maar tevens de moeilijkste om te begrijpen. Het vermogen om te glinsteren en schitteren is in zeer hoge mate afhankelijk van de slijpkwaliteit van de steen. Daarom is het cruciaal te begrijpen wat de slijpkwaliteit precies inhoudt en welke impact het heeft op het uitzicht van de steen.

 

We are happy to help!

Schroom niet je vraag te stellen aan Han Kaldenbach. Namens ons hele team beantwoord Han Kaldenbach graag je vragen. Je kan Han Kaldenbach direct bellen met het onderstaande nummer. Je kan ook je vraag stellen via de knop aan de rechter kant.

Han Kaldenbach

Han Kaldenbach

Filiaal Manager

Stel je vraag

© Copyright Strego juwelier |