Longines

Toont alle 2 resultaten

 • Longines

  L3.741.4.96.6

  1.150,00
  1.150,00
 • Longines

  L2.753.5.72.7

  3.590,00
  3.590,00

Longines horloges

Op het horloge kijken wordt met Longines horloges echt iets bijzonders. Longines geldt als een van de toonaangevende producenten van horloges ter wereld en heeft wijd en zijd een uitstekende naam. U kunt de Longines horloges scharen onder de meer klassieke uurwerken. U zou ze echter even goed een combinatie van schoonheid en kwaliteit kunnen noemen. Want als er een horlogemerk is dat deze elementen verbindt, dan is het wel Longines. U zou het merk overigens al kunnen kennen van het feit dat het de tijdmetingen doet bij onder andere internationale tennisevenementen. 

Longines is Zwitserland al lang en breed ontgroeid

Longines heeft een zeer rijke historie, want het bedrijf bestaat al vanaf 1832. Plaats van oprichting was Saint Imier in Zwitserland, en daar weten ze precies wat nodig is voor een goede klok. Heel precies zelfs, ondertussen heeft Longines de vleugels echter al lang en breed uitgeslagen en verkoopt het alleen de beste horloges in meer dan 130 verschillende landen. Heel veel mensen komen de naam Longines dan ook tegen. Dat heeft ook te maken met het feit dat het de officiële timekeeper is van officiële tennisevenementen.

Het zegt veel over de goede naam van dit merk. Sterker nog, al tijdens de eerste Olympische Spelen werd gebruikt gemaakt van tijdsmetingen van  Longines. Longines is overigens momenteel in eigendom van de Swatch Group. Nog iets bijzonders over het merk is wel dat het over het oudste geregistreerde logo van een horlogemerk heeft. Het is genoegzaam bekend dat Longines horloges ook vaak gedragen worden door piloten. 

Bijzonder mooi

De horloges van dit merk zijn erg in trek. Neem het herenhorloge L36604566 van Longines. Er is edelstaal gebruikt bij de productie van dit horloge, terwijl er saffier glas is toegepast. Dit Longines horloge heeft een quartz analoog uurwerk en een waterbestendigheid van 10 ATM. Voor heren is ook de L26284783 een interessante optie binnen het aanbod van Longines horloges.  Het uurwerk is nu mechanisch en de armband is vervaardigd van leer. Mochten de heren nog een optie willen wat betreft de Longines horloges, dan kunnen ze denken aan de Longines L26294786. Nu is sprake van een armband die  bestaat uit edelstaal en ook dit horloge heeft een mechanisch uurwerk. 

Ook voor vrouwen zijn de meest fraaie horloges beschikbaar

Voor de vrouwen liggen er ook een aantal buitengewoon mooie longines horloges bij ons te wachten. Topstuk uit de collectie is wel de L51555107. U moet diep in de buidel tasten voor dit horloge, maar dan heeft u ook echt wat. Ook nu spelen edelstaal, saffier en een quartz uurwerk de hoofdrol. Alternatief voor vrouwen is de L22854876, een horloge dat dezelfde bestanddelen heeft als zo ongeveer driekwart van alle Longines horloges.

Het is na de start in 1832 al met al snel gegaan met Longines. Het is de precisie van het horloge en de herkenbare, maar toch sobere vormgeving. Niet voor niets dragen nog steeds heel erg veel piloten het ooit door Charles Lindbergh ontworpen pilotenhorloge. Piloten zijn nou eenmaal graag precies op de hoogte van de tijd. 

© Copyright Strego juwelier |