img

Mondaine

ONTWERP en TECHNOLOGIE

Al meer dan 100 jaar staan de Zwitserse Federale Spoorwegen bekend om hun stiptheid en precisie. Eerder gebruikte de stationsmanager een speciale rode troffel om passagiers en machinisten te waarschuwen dat de trein op het punt stond te vertrekken. Deze rode troffel met zijn speciale vorm vertegenwoordigt ook de tweede hand van de officiële Zwitserse stationsklok.

Mondaine’s originele en authentieke horlogecollectie legt deze originele en punctuele look vast.

Toont alle 31 resultaten

Mondaine

Mondaine dankt de bekendheid met name aan het horloge dat geproduceerd werd op basis van de Zwitsers stationsklok. Deze klok kent iedereen en vat o door de goede leesbaarheid en het bekende rode bolletje op de secondewijzer. De klok behoort toe aan de Zwitserse spoorwegen en is een klassieker geworden specifiek dus door de unieke wijzerplaat. Bij het zien van het horloge zal bij iedereen een belletje gaan rinkelen.  Dit vooral met speciale dank aan het rode bolletje op de secondewijzer. 

Hans Hilfiker geldt als het brein achter de stationsklok 

De klok is bekend geworden omdat het schittert op elk Zwitsers treinstation. Het ontwerp is afkomstig van Hans Hilfiker, die in 1944 tekende voor het ontwerp van de klok. In 1986 werden de eerste horloges gemaakt gebaseerd op de bekende klok en Mondaine bezit met dit horloge een exemplaar dat bij de tien klassiekers in de historie van horlogeband Zwitserland hoort. De kracht zit voornamelijk in de uitstekende leesbaarheid en het tijdloze design. De klok werd een wereldwijd succes en behalve als horloge zijn er ook  wand- en bureauklokken van de legendarische stationsklok. 

Er is nogal wat te kiezen als je voor een Mondaine horloge gaat

Wie een blik werpt op de collectie van Mondaine die stuit op een aantal verschillende lijnen die luisteren naar de namen Classic, Stop2Go, Simply Elegant, Evo2, Specials en Clocks. Steeds weer ontdek je de kenmerkende wijzerplaat van de stationshal. Hoe langer je naar de horloges kijkt, hoe mooier ze worden en onwillekeurig denkt u toch even terug aan stations. Wanneer er gekeken wordt naar de keuze voor het horloge, dan kan er maatwerk geleverd worden. 

Zo kunt u wat betreft de bandjes kiezen uit bijvoorbeeld de kleuren blauw, bruin, grijs, mint groen, rood, roze, wit, zilverkleurig en zwart.  Ook wat betreft de band is er voldoende te kiezen. U kunt de beschikking krijgen over een band van leer, van mesh en van rubber of textiel/katoen. Verder is er nog de mogelijkheid te kiezen voor een Mondaine horloge met de stationsklok waarop ook de datum of ook de dag en datum aangegeven worden.

Beschikbaar in waterbestendigheid van 3 en 10 ATM

De horloges van Mondaine heb je in verschillende diameters en ook die waarde kiest u zelf. Voor de productie van de horloges is gebruik gemaakt van ofwel mineraalglas of saffierglas. De laatste soort heeft als voordeel dat het zo goed als krasvrij is en na diamant als het sterkst mogelijke glas ter wereld beschouwd wordt.  De horloges met de stationsklok zijn beschikbaar in waterbestendigheid van 3 en 10 ATM.

Er is amper een andere klok of horloge te bedenken die een zo grote herkenbaarheid heeft als die van de Zwitserse spoorwegen en Mondaine heeft daar handig op ingespeeld. Ook in horloge variant is het meteen een feest der herkenning. Prachtige horloges, die om elke pols passen en bovendien nog prima te betalen zijn. Met grote trots bieden wij ook Mondaine horloges aan. Behalve het fraaie design, doen de horloges wat ze moeten doen: altijd de juiste tijd aangeven. Het is en blijft immers een Zwitsers product.

 

© Copyright Strego juwelier |