Onze service

Onze winkels

Onze Merken

U gaat trouwen en zoekt een trouwring. U wilt uw zoon of dochter gaatjes in de oren laten schieten en u zoekt naar de plek waar de beste smartwatches verkocht worden. Dan zoekt u naar de juwelier. Het vak juwelier heeft een rijke historie, al is de juwelier van nu amper nog te vergelijken met de rol die het vroeger had.

Twee definities van de term juwelier

Als we het tegenwoordig hebben over de juwelier dan bedoelen we iets anders dan dat in vroeger jaren bedoeld werd. Bovendien is het woord juwelier voor tweeërlei uitleg vatbaar. Juwelier kan doelen op iemand die handelt in juwelen. Het kan echter ook de winkel zijn waar u sieraden en andere kostbare voorwerpen aan kunt schaffen.  Daarom wordt vaak gebruik gemaakt van de woorden juwelierszaak en juwelenhandelaar. Dan is meteen duidelijk welke van de twee definities u bedoelt als het om een juwelier gaat.

De eerste juwelier was al in de Gouden Eeuw actief

De term juwelier is al erg oud. Sterker nog, die komt uit de Gouden Eeuw, een periode waarin kolonies verworven werden en er voor het eerst sprake was van een zekere mate van rijkdom. En die rijkdom die wilden de mensen laten zien Dat deden ze bijvoorbeeld met versieringen in de vorm van juwelen. De eerste juweliers waren dus de edelsmeden. Zij maakten vrijwel alleen op bestelling juwelen voor de mensen die rijkdom hadden verworven. Er was destijds nooit iets op voorraad. Van vitrines had destijds nog helemaal niemand gehoord, Van een juwelierszaak was destijds dus veel minder sprake.

U vindt er alles op het gebied van sieraden

Hoe anders is het nu allemaal. Een juwelier in de vorm van een juwelierszaak is een zaak waar u echt alles vindt op het gebied van sieraden. U koopt er alle mogelijke sieraden, diamanten en ook horloges, zeker de grotere juwelier heeft prachtige sieraden voor elk budget en voor elke doelgroep. Van zeer exclusief en duur dus tot de sieraden die je als cadeautje weggeeft voor een verjaardag en alles wat daar tussenin zit.

Ook voor alle mogelijke aanverwante diensten gaat u naar de juwelier

Behalve dat u er dus uw sieraden koopt, worden meer en meer aanverwante diensten aangeboden. Dan moet u denken aan het laten schieten van gaatjes in de oren voor het dragen van oorbellen en het laten graveren van juwelen en sieraden.  U laat er uw juwelen aanpassen en laat er uw horloge weer helemaal in orde maken. Wat nu allemaal bij de juwelier gebeurt, waren vroeger allemaal afzonderlijke beroepen. Denk maar eens aan de edelsmeden, horlogemakers en chirurgijnen.

Voor elke portemonnee geschikte sieraden

Wie een blik werpt op het aanbod van de gemiddelde juwelier, die kijkt de ogen uit. Kijkt u maar eens naar wat wij te bieden hebben. We bieden sieraden van de grote en minder grote merken, horloges voor elke doelgroep en uiteraard ook de populaire smartwatches en koopt er ook diamanten en trouwringen Met gravure uiteraard. U kunt op een en hetzelfde adres prima uit de voeten En dat is wel zo gemakkelijk natuurlijk.

© Copyright Strego juwelier |