Horloge waterdicht maken

Als een horloge waterdicht is, dan is het opletten  geblazen als er nieuwe batterijen geplaatst moeten worden. Bij het verwisselen van de batterij, kan de waterdichtheid namelijk verloren gaan. Gelukkig is uw horloge waterdicht maken een optie, u bent dan wel even uw horloge kwijt. Kiest u voor een batterijwissel zonder dat uw horloge naar de specialist in het atelier is geweest dan is het horloge niet waterdicht meer.

De conditie en de staat van de rubbers en de pakkingen

Eerst even over waterdichtheid het algemeen. Als u kiest voor een waterdicht horloge uit uw collectie, dan hangt de mate van waterdichtheid af van de conditie en de staat van de rubbers en pakkingen die er zijn om de kast voldoende af te dichten. Belangrijk is eveneens het materiaal van de kist dat altijd sterk genoeg moet zijn om de waterdruk te weerstaan, zonder dat er vervorming optreedt. Het hangt ook af van de afdichting van het glas en uiteraard van de achterdeksel, van de drukknoppen en kroon. Meestal wordt de waterdichtheid uitgedrukt in ATM. Dat staat voor atmosfeer.

Neem de aangegeven meters nooit te letterlijk

Uit ervaring kunnen we u overigens adviseren het aantal dieptemeters dat aangegeven wordt al te letterlijk te nemen. Dat aantal is het aantal onder de ideale omstandigheden en de meters geven weer hoeveel meter druk het horloge aan kan. In de praktijk is echter zelden sprake van een ideale omstandigheid. Zwem je of duik je van vergroot dat de weerstand op het horloge. Ook de temperatuur en dan de extreme temperatuurschommelingen hebben invloed op de waterdichtheid. Het is zaak altijd de grote temperatuurschommelingen te vermijden.

Ontvang prijsopgave

Geen vocht betekent een langere levensduur

U kunt via ons uw horloge prima waterdicht laten maken. Als een horloge waterdicht wordt gemaakt dan betekent dit dat er een nieuwe batterij geplaatst wordt, het horloge een nieuwe pakking krijgt en je horloge eveneens compleet gereinigd wordt. De specialist zal in het atelier uw horloge waterdicht maken met behulp van een vacuüm apparaat. Wat dit u gaat kosten is sterk afhankelijk van het merk horloge dat u heeft. Door uw horloge waterdicht te laten maken, voorkomt u dat er vocht in het horloge komt en dat uw horloge kan gaan roesten. Dat betekent dat de levensduur verlengd wordt en uiteraard dat u zich geen zorgen hoeft te maken bij regen of als u de afwas doet.

Heel veel waterdichte horloges in ons aanbod

Het is altijd verstandig om uw horloge waterdicht te laten maken. Dan weet u zeker dat u langer plezier gaat beleven aan het horloge en is het de toch vaak best grote investering ook waard. In ons aanbod stuit u op een groot aantal horloges die waterdicht zijn, en dat van verschillende merken en in heel veel verschillende soorten en maten. En anders? Dan laat u uw horloge gewoon waterdicht maken. Dat kan dus ook prima.

Laat je horloge waterdicht maken in één van onze winkels

We are happy to help!

Schroom niet je vraag te stellen aan Rogier Streckfuss. Namens ons hele team beantwoord Rogier Streckfuss graag je vragen. Je kan Rogier Streckfuss direct bellen met het onderstaande nummer. Je kan ook je vraag stellen via de knop aan de rechter kant.

Rogier Streckfuss

Rogier Streckfuss

Directie

Stel je vraag

© Copyright Strego juwelier |