Gratis verzending
Altijd met cadeauverpakking

Graveer studio

Wij graveren jouw sieraden op locatie of op afstand

Een herenhorloge laten graveren

Door sieraden, zoals een herenhorloge, te laten graveren, maakt u een sieraad persoonlijk. Zo krijgt het nog meer waarde. Denk in dat kader maar eens aan graveerplaatjes, plaatarmbanden (ook voor baby’s), vriendschapsringen, trouwringen en bijvoorbeeld het graveren van een herenhorloge. Vaak komt sieraden graveren aan de orde bij bijvoorbeeld een jubileum of een afscheid. Wij kunnen u helpen om sieraden te laten graveren om zo een zeer persoonlijk sieraad weg te geven.

Een herenhorloge en andere sieraden laten graveren is echt vakwerk

Sieraden zoals een herenhorloge of een horloge voor dames laten graveren is vakwerk. Dit werk kan op drie manieren uitgevoerd worden. Handgraveren is de eerste, dat is een heus ambacht. Met een gereedschapsstaalsteker graveert de specialist teksten en afbeeldingen met de hand. Deze techniek wordt zeer vaak gebruikt als het gaat om zilver en goud. Sieraden laten graveren door handgraveren betekent dat de expert eerst een tekst of een afbeelding op het sieraad aanbrengt. Daarna wordt het metaal gesneden met behulp van de steker; u heeft zo uw gewenste gravure. De steker is zeer sterk en bestaat uit gehard sterk staal en het is bovendien in een bepaalde vorm geslepen.

Uw sieraad krijgt een meer authentieke en ambachtelijke uitstraling

Door voor deze techniek te kiezen, krijgt uw sieraad een meer authentieke en ambachtelijke uitstraling. Door de handtechniek toe te passen kunt u vrijwel alle sieraden die u bij ons koopt laten graveren op uw gewenste manier. Er wordt gewerkt met verschillende lettersoorten, signaturen en wapenschilden. In het algemeen kunt u zeggen dat de duurdere metalen met de hand gegraveerd worden.

Machinaal graveren met een diamantstift

Er kan ook machinaal gegraveerd worden. Ook zo kunt u uw aangeschafte sieraad uit onze collectie verfraaien met teksten en afbeeldingen. Voor deze manier van graveren wordt een diamantstift gebruikt, samen met de traditionele pantograaf graveermachine. Deze zogenaamde pantograaf is er verantwoordelijk voor dat er bepaalde sjablonen gedupliceerd kunnen worden. De diamantstift zal eerst een sjabloon verkleind in het voorwerp maken. Deze stift duwt het materiaal aan de kant, waardoor altijd een zeer strakke gravure ontstaat. De derde en jongste mogelijkheid om sieraden, zoals een herenhorloge, te laten graveren is met behulp van een laser. Nog lang niet iedereen heeft de beschikking over deze optie, maar bij Strego kunt u terecht voor deze unieke techniek.  Met een laser kan – in vergelijking met machinaal graveren – weer fijner gewerkt worden. De handmethode blijft echter onovertroffen bij het graveren van het herenhorloge.

Altijd een mooi gegraveerd horloge of ander sieraad

In alle drie de gevallen heeft u een fraai gepersonaliseerd sieraad. Zomaar, of voor een speciale gelegenheid. Door te kiezen voor het graveren van sieraden geeft u, ongeacht welk sieraad uit onze collectie, nog meer waarde.

Kies voor het beste resultaat bij massieve sieraden

De sieraden die het best te graveren zijn, zijn de massieve sieraden. Laat u holle sieraden graveren, dan bestaat altijd de kans op indeuking. Dat risico is er ook als u holle sieraden met de hand laat graveren. We zullen u altijd op die risico’s wijzen, omdat die risico’s reëel zijn. Tenslotte, er is zo niets te zeggen over een standaard prijs die voor graveren gerekend wordt. De uiteindelijke prijs die u betaalt, is afhankelijk van bijvoorbeeld de gebruikte methode van graveren en het te graveren materiaal. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden. U bereikt hen via ons contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@strego.nl. Natuurlijk bent u ook altijd welkom in één van onze winkels!

Laat je sieraad of horloge graveren in 1 van onze winkels

Bekijk andere juweliersdiensten


Gratis verzending v.a. € 50,-
Wij verzenden dezelfde dag
Retourtermijn van 30 dagen
Altijd cadeauverpakking
Juwelier sinds 1943
7 fysieke winkels in NL

Volg ons

Ben jij klaar om je inbox op te fleuren met een flinke dosis inspiratie en exclusieve aanbiedingen? Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, krijg je als eerste toegang tot onze nieuwste content, productlanceringen en fantastische kortingen.

Facebook Instagram