Sieraden laten graveren

Door sieraden te laten graveren maak je een sieraad persoonlijk en zo krijgt het nog meer waarde. Denk in dat kader maar eens aan  graveerplaatjes, plaatarmbanden (ook voor baby’s), vriendschapsringen, trouwringen en horloges. Vaak komt sieraden graveren aan de orde bij bijvoorbeeld een jubileum of een afscheid. Wij kunnen u helpen om sieraden te laten graveren om zo een zeer persoonlijk sieraad weg te geven.

Sieraden laten graveren is echt vakwerk

Sieraden laten graveren is vakwerk. Dit werk kan op drie manieren uitgevoerd worden. Handgraveren is de eerste, een heus ambacht. Met een gereedschapsstaal steker graveert de specialist teksten en afbeeldingen met de hand. Deze techniek wordt zeer vaak gebruikt als het gaat om zilver en goud. Sieraden laten graveren door handgraveren betekent dat de expert eerst een tekst of een afbeelding op het sieraad aanbrengt. Daarna wordt het metaal gesneden met behulp van de steker; jij hebt zo je gewenste gravure. De steker is zeer sterk en bestaat uit gehard sterk staal en het is bovendien in een bepaalde vorm geslepen.

Ontvang prijsopgave

Uw sieraad krijgt een meer authentieke en ambachtelijke uitstraling

Door voor deze techniek te kiezen, krijgt uw sieraad een meer authentieke en ambachtelijke uitstraling. Door de hand techniek toe te passen kunt u vrijwel alle sieraden die u bij ons koopt laten graveren op precies die manier die u wenst. Er kan dus gewerkt worden met verschillende lettersoorten, signaturen en wapenschilden. In het algemeen kunt u zeggen dat de duurdere metalen met de hand gegraveerd worden.

Diamantstift belangrijk bij de werkwijze die machinaal graveren heet

Er kan ook machinaal gegraveerd worden, ook dan kunt u uw aangeschafte sieraad uit onze collectie verfraaien met teksten en afbeeldingen. Voor deze manier van graveren wordt een diamantstift gebruikt samen met de traditionele pantograaf graveermachine. Deze zogenaamde pantograaf is er verantwoordelijk voor dat er bepaalde sjablonen gedupliceerd kunnen worden. De diamantstift zal eerst een sjabloon verkleind in het voorwerp maken. Deze stift duwt het materiaal aan de kant, waardoor altijd een zeer strakke gravure ontstaat. De derde en jongste mogelijkheid om sieraden te laten graveren is met behulp van een laser. Nog lang niet iedereen heeft de beschikking over deze optie overigens.  Met een laser kan in vergelijking met machinaal graveren weer ietsje fijner gewerkt worden. De hand methode blijft echter onovertroffen.

In alle drie de gevallen hebt u een fraai gepersonaliseerd sieraad. Zomaar, of voor een speciale gelegenheid. Door te kiezen voor het graveren van sieraden geef jij ongeacht welk sieraad uit onze collectie nog eens extra waarde.

Het beste resultaat bij massieve sieraden

De sieraden die het best te graveren zijn, zijn de massieve sieraden. Ga je holle sieraden graveren, dan bestaat altijd de kans op indeuking. Dat risico is er ook als je holle sieraden met de hand laat graveren. We zullen u altijd op die risico’s wijzen, omdat die risico’s gewoon reëel zijn. Tenslotte, er is zo niets te zeggen over een standaard prijs die voor graveren gerekend wordt. De uiteindelijke prijs die u betaald is afhankelijk van bijvoorbeeld de gebruikte methode van graveren en het te graveren materiaal. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

Laat je sieraden graveren in één van onze winkels

We are happy to help!

Schroom niet je vraag te stellen aan Raymond De Noronha. Namens ons hele team beantwoord Raymond De Noronha graag je vragen. Je kan Raymond De Noronha direct bellen met het onderstaande nummer. Je kan ook je vraag stellen via de knop aan de rechter kant.

Raymond De Noronha

Raymond De Noronha

E Commerce

Stel je vraag

© Copyright Strego juwelier |