Gratis verzending
Altijd met cadeauverpakking

Horloge waterdicht laten maken

Laat je horloge dicht maken bij Strego

Horloge waterdicht maken

Als een horloge waterdicht is, dan is het opletten  geblazen als er nieuwe batterijen geplaatst moeten worden. Bij het verwisselen van de batterij, kan de waterdichtheid namelijk verloren gaan. Gelukkig is uw horloge waterdicht maken een optie, u bent dan wel even uw horloge kwijt. Kiest u voor een batterijwissel zonder dat uw horloge naar de specialist in het atelier is geweest dan is het horloge niet waterdicht meer.

De conditie en de staat van de rubbers en de pakkingen

Eerst even over waterdichtheid het algemeen. Als u kiest voor een waterdicht horloge uit uw collectie, dan hangt de mate van waterdichtheid af van de conditie en de staat van de rubbers en pakkingen die er zijn om de kast voldoende af te dichten. Belangrijk is eveneens het materiaal van de kist dat altijd sterk genoeg moet zijn om de waterdruk te weerstaan, zonder dat er vervorming optreedt. Het hangt ook af van de afdichting van het glas en uiteraard van de achterdeksel, van de drukknoppen en kroon. Meestal wordt de waterdichtheid uitgedrukt in ATM. Dat staat voor atmosfeer.

Neem de aangegeven meters nooit te letterlijk

Uit ervaring kunnen we u overigens adviseren het aantal dieptemeters dat aangegeven wordt al te letterlijk te nemen. Dat aantal is het aantal onder de ideale omstandigheden en de meters geven weer hoeveel meter druk het horloge aan kan. In de praktijk is echter zelden sprake van een ideale omstandigheid. Zwem je of duik je van vergroot dat de weerstand op het horloge. Ook de temperatuur en dan de extreme temperatuurschommelingen hebben invloed op de waterdichtheid. Het is zaak altijd de grote temperatuurschommelingen te vermijden.

Laat je horloge waterdicht maken in 1 van onze winkels

Bekijk andere juweliersdiensten


Gratis verzending v.a. € 50,-
Wij verzenden dezelfde dag
Retourtermijn van 30 dagen
Altijd cadeauverpakking
Juwelier sinds 1943
7 fysieke winkels in NL

Volg ons

Ben jij klaar om je inbox op te fleuren met een flinke dosis inspiratie en exclusieve aanbiedingen? Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, krijg je als eerste toegang tot onze nieuwste content, productlanceringen en fantastische kortingen.

Facebook Instagram